Jeg får tit, sådan lidt casual, slynget ud “når butikken lukker”.
Reaktionerne er SÅ søde, flere bliver bekymret for mig
Men det går altså rigtigt fint i min lille butik - jeg betaler både husleje, regninger, pension og løn.
Det er helt som det skal være, det er ikke derfor at jeg lukker.
Men, butikken har altid haft en udløbsdato:
Nemlig juni 2025 - for så skal min søn i skole.
Jeg skal ikke være væk hver weekend, når min søn går i skole.
Og så kan jeg ikke holde til det.
95% af alle jeg møder (i butikken, online, eller via sms) er SÅ skønne
Men det er de 5% som fylder: folk som taler grimt, ikke respektere et “nej tak” eller et “desværre, det beklager jeg”. Folk som skinner surt.
Fejlen er min, altså fejlen for ikke at kunne sige “pyt”.
Jeg er bare ikke dygtig nok, jeg tager det for nært - jeg har øvet mig på “pyt” i 2 år, og må konstatere, at det er jeg ikke dygtig nok til.
Derfor har jeg også brug for en “slut dato”, så jeg ved at de ikke får lov at fylde for evigt.
Så, jeg kan nyde rejsen jeg er på
For den lille butik, i den lille gule gård, i lille Køge, er en ret magisk rejse!
Jeg er beæret, blæst omkuld og lykkelig over alle Jer som er kommet med på rejsen
Alle Jer som sender god energi online, Jer jeg skåler med i butikken, os der griner sammen og dem jeg deler tapas med
Velkommen med på rejsen!
Jeg lover Jer, at rejsen frem mod juni 2025 bliver velsmagende og skøn!
Nogen gange tænker jeg, at jeg håber ikke at I bliver skuffet
Især når I har forsøgt at bestille mad 1, 2, 3 gange med svaret “alt udsolgt”.
Men så pludselig passer det, I får hentet mad.... og det er bare tapas.
Jeg vælger mine favorit skinker og pølser, mine yndlings oste - af dem som ikke er blå og for funky.
Så bager jeg selv brød, laver en virkelig god mayo, og en tapenade efter sæson.
Jeg søger for at der er hjemmesylt og lidt “grønsag/linse/salat”.
Jeg gør mig umage for, at det bare skal være en pokkers god gang tapas
Men efterspørgslen er stor, og derfor er der også uger hvor alt bare er solgt -
men også andre uger, hvor jeg kunne sælge meget mere!
Mulighederne er mange, I kan hente maden, spise det som frokost hos mig, eller sidde til en hyggelig fredag aften.
Men jeg gør mig umage!
Og jeg glæder mit ALTID til at invitere Jer indenfor
Jeg har sat mig på Køges lidt “anderledes” flasker - dansk vin, frugtvin, biovin, grønne hvidvine, Canadisk vin, cider, bøf rød, juicy rød og selvfølgelig min helt store kærlighed: Riesling!
Mine flasker er valgt fordi de smager sindssygt godt - det er måske ikke alt der rammer alle, men jeg kender hver eneste flaske - jeg skal nok guide Jer
Jeg har sød vin og sommerlig cider til dem som ikke er så vild med den “klassiske” vintype.
Jeg har flasker til nørder og Jer som skal med på eventyr.
Jeg har flasker til en aften i godt selskab, eller til et glas på sofaen.
Jeg har værtindegaven, men bestemt også Værtsgaven.
Jeg har flakser til mad, flasker for sjov og flakser til en regnvejrsdag.
Jeg har historierne og viden om det hårde arbejde der er lagt i HVER ENESTE dråbe.
Vi ses hos Den Lille Gourmande
//Cecilie
Sommelier, Tjener, Kogekone og Historiefortæller.
Desværre står der ikke på vinflasker hvordan den smager - medmindre man selvfølgelig læser “vinsprog”, og er ret så øvet…
Mange kan kende det de elsker - som Chardonnay eller Pinot Noir.
Men der står så meget andet, eller noget man måske ikke ved hvordan smager.
Hos mig sætter jeg gladeligt label på, så I kan læse mere om “Yndling”, “Frækhed”, “Bastarten” eller “vulkansk”
Med mine små labels forsøger jeg at gøre vinoplevelsen morsom, samt at danne et godt overblik over mulighederne.
Jeg har åbnet min butik/spiseri fordi jeg elsker at være noget for andre. Jeg elsker at være en del af den gode samtale, at dele ud om min viden. Jeg har en kæmpe passion for at dele ud af “den gode smag”. Jeg elsker at hive vin helt ned på jorden - der hvor vi kan forstå det. Jeg elsker at smile, jeg elsker at spise, jeg elsker at være glad.
Efter mange års rod med mindreværdskomplekser (tror I at en pige på 152cm har hørt mange jokes?), det har ægte ikke være om mig - men om min uddannelse.
For vidste I, at jeg aldrig har taget en gymnasiale uddannelse?
Jeg er gift med en (skøn!) mand, hvor det at aflevere sin PHD, ikke engang markerede halvvejen for hans uddannelses-drøm.
Mindreværd kan fylde meget, og det gjorde det.
Lige indtil en dag hvor jeg vågende og tænkte “hvad er egentligt min karriere drøm?”
Det skal jeg sige Jer.
Min drøm er at være lykkelig hver dag. Ikke hele dagen hver dag, bare lidt hver dag.
Og sådan har jeg levet de sidste mange år.
Jeg håber og tror at I også kan mærke det.
At den ægte passion og glæde skinner igennem, netop fordi den er helt ægte.
Tjooo… Hvorfor skal det her opslag skrives?
Såmænd fordi at der er blevet kommenteret på, at jeg, med de åbningstider og menu jeg har, ikke er imødekommende for mine gæster.
Jeg burde gøre mere, åbne mere, havde mere på menuen, være mere.
Det kan godt forstå det. Hvor irriterende det er, at jeg har taget valg, som påvirker andre (som gerne vil besøge mig, spise hos mig, eller mangler en flakse vin)
Men jeg tror altså på, at ved at gøre lige det der skaber mest lykke, så får I også den bedste oplevelse jeg kan give.
Det er ikke altid godt nok - men det er godt nok til mig.
Jeg glæder mig altid til at se Jer!
Og så lad os afslutte det med uddannelse!
Jeg har afsluttet 9. Klasse, taget tjeneruddannelsen og sommelier”uddannelsen”.
Jeg har stadig svært ved punktsætninger - men ved I hvad, det har min mand altså også
Og skulle det ske, at jeg har behov for at lyde lidt dannet… Så er jeg en haj til at citere Shakespeare og nævne franske Cru’er.
Nørregade 8B 4600 Køge
( I den lille gule gård, bag Louis Nielsen)
22476300 (SMS)